Izrada novog ključa za Audi A1

Izrada novog ključa za Audi A1

Audi A1 je najmanji model u Audijevoj grupaciji. Prodaja prvog modela sa trojim vratima započela je 2010. godine. Model s pet vrata, poznat pod nazivom Sportback, lansiran je 2011. godine. U slučajevima kada su vlasnicima ovakvih vozila potrebni rezervni ključevi ili su izgubili ključeve, naša tvrtka nudi profesionalne usluge izrade novih. Sve informacije vezane za izradu zamjenskog ključa za Audi A1, uključujući faze izrade, konačnu verziju i cijene, možete pronaći u ovom članku.

Zbog sigurnosnog sustava, izrada ključeva nije moguća bez prisutnosti vozila. Stoga, za izradu rezervnog ključa za Audi A1, trebate doći s vašim vozilom kod nas.

Ključevi koji se koriste u Audijevim vozilima su ključevi s gumiranim tijelom koji se mogu preklopiti, slično klasičnim ključevima. Čak i u modelima iz 2020. Godine koristi se isti ključ istog izgleda, iako neka vozila imaju mogućnost rada s Keyless Go funkcijom.

Kako napraviti rezervni ključ za Audi A1?

Izrada zamjenskog ključa sastoji se od tri koraka:

  1. Prvi korak je izrada mehaničkog ključa prema Vašem originalnom ključu.
  2. Drugi korak je kodiranje. Prilikom kodiranja novih ključeva, koristi se licencirani program za programiranje ključeva kako bi se omogućila kontrola i rad ključa.
  3. Treći korak je brisanje izgubljenih ključeva iz sustava. Na taj način, eliminiramo rizik od neovlaštenog korištenja izgubljenog ključa. Čak i ako se stari ključevi pronađu, više neće moći pokrenuti vozilo. Kao rezultat tih triju koraka, vaš zamjenski ključ je spreman. Proces izrade zamjenskog ključa traje 35-40 minuta.

Kako napraviti novi ključ kada izgubite sve ključeve?

U slučajevima kada vaše vozilo nalazi u Slavonskom Brodu i okolici, brzo ćemo doći na mjesto gdje se nalazi vozilo i izraditi nove ključeve.

Proces izrade ključeva kada su svi izgubljeni, sastoji se od četiri koraka:

  1. Prvi korak je otvaranje Vašeg automobila specijalnim alatima bez oštećenja.
  2. Drugi korak je izrada mehaničkog ključa. U ovom procesu, izrađujemo ključ pomoću CNC uređaja za izradu ključeva.
  3. Treći korak je kodiranje. Prilikom kodiranja, na Vaš automobil spajamo se licenciranim programima za kodiranje ključeva.
  4. Četvrti korak je proces brisanja izgubljenih i ukradenih ključeva iz sustava.

Popravak ključeva za Audi A1

Kod modela A1, mogu se pojaviti različiti kvarovi tijekom vremena. Najčešći problemi uključuju neispravnost daljinskog i kraći vijek baterije. Glavni razlozi ovih kvarova uključuju:

  1. Prvi razlog može biti fizički udarac. Iako su ovi modeli ključeva čvrsti, elektronička struktura čini ih osjetljivim na udarce.
  2. Drugi razlog može biti kontakt s tekućinom. Budući da su krugovi elektronički, kontakt s tekućinom može uzrokovati ozbiljne probleme ako se na vrijeme ne intervenira. U slučaju kontakta s tekućinom, ključ mora biti pažljivo otvoren, štampana ploča izvađena i tekućina uklonjena i osušena.
  3. Treći razlog je istrošenost ključa. Korištenje tijekom vremena može uzrokovati neispravnost ključa.

Zamjena kućišta i baterije za Audi A1

Kućišta ključeva moraju se zamjeniti obzirom da štite štampanu ploču od vanjskih utjecaja. Budući da su ti dijelovi izrađeni od gume, troše se s upotrebom. Drugi razlog je oštećenje vanjskog kućišta ključa zbog udaraca, padova ili kontakta s tekućinom. Zamjena kućišta ključa može biti rizična ako to pokušate sami jer možete oštetiti štampanu ploču. Svi profesionalni alati potrebni za zamjenu kućišta i baterije dostupni su u našem servisu.

Podržane marke i modeli

Audi A1 05.2010-2018

Audi S1 2010-2018 Audi

Audi Q3 06.2011-2018