Sistemi zaključavanja

Sistemi zaključavanja

Ukoliko imate višak ključeva, imamo rješenje za Vas – SISTEM ZAKLJUČVANJA. Npr. jednim ključem otvarate kapiju i kućna vrata.

Sistem – CK

Sistem centralnog ključa – jednim ključem možete otključavati kuću, vikendicu, garažu i sl. Također u sistem istoga ključa možete spojiti cilindrične uloške, lokote, dodatne sigurnosne brave.

Uvijek je moguće dodati novi cilindar ili lokot u takvom sustavu.

Sistem – MK

Sistem master ključa sastavljen je od pojedinačnih korisnika koji otključavaju samo svoju prostoriju (npr. kancelariju, učionicu…), i glavnog ključa koji otključava sve prostorije u sistemu. Taj sustav koristi se najčešće na javnim objektima, npr. hoteli, gdje svaka soba ima svoj ključ, ali postoji i master ključ koji otvara sve prostorije unutar objekta.

Uvijek je moguće dodati novi cilindar ili lokot u takvom sustavu.

Sistem – GMK

Sustav generalnog master ključa razlikuje se od sustava master ključa po tome da u sustavu postoji više nadređenih ključeva koji otključavaju određene grupe cilindara te generalni ključ koji otključava sve prostorije u sustavu.

Jednostavan primjer je hotel koji ima više katova. Za svaki kat je zadužena po jedna čistačica koja ima Master ključ samo za taj kat. Znači svaka soba ima svoj ključ koji se daje gostu, čistačica ima MK ( Master ključ ) koji otvara sve cilindre na jednom katu, a uprava hotela ima GMK ( General Master ključ ) – koji otvara apsolutno sve cilindre u sustavu.

Dodatne cilindre u sustavu je moguće dodati, s time da se ne utječe na samu strukturu sustava, npr. nije moguće da u gore navedenom sustavu – čistačica sa prvog kata dodatno može otključavati i cilindre na drugom katu – ukoliko to nije predviđeno prije same izrade sustava.